Recreatie

De omgeving rond Tapperij de Zwaan leent zich bij uitstek voor recreatie. Tapperij de Zwaan is perfect als start- en/of eindpunt voor uw wandeling of fietstocht op de Strabrechtse of Groote Heide, de Herbertusbossen en het Leenderbos. In samenwerking met onze plaatselijke fietsverhuurder kunnen wij op afspraak uw (elektrische) fiets, tandem, bakfiets, bolderkar etc. regelen.  

Wij hebben i.s.m. Route.nl nog 8 fietsroutes uitgezet die u door de geweldige omgeving rond Tapperij de Zwaan voeren! Met natuurlijk als start-, rust- of eindpunt Tapperij de Zwaan.

Klik op de link: Fietsroutes de Zwaan


Tapperij de Zwaan is het geboortehuis van de Brabantse Dag, een unieke cultuur-historische optocht. Deze vindt jaarlijks op de laatste zondag van augustus plaats.

Al sinds 1958 staat het dorp in het teken van de Brabantsedag. Nagenoeg de gehele gemeenschap van meer dan 10 duizend inwoners leeft jaarlijks toe naar dit fantastische evenement. Ooit begonnen als een boerenoptocht is het inmiddels uitgegroeid tot een topevenement dat cultuur, kunst en vermaak combineert met oer-Brabantse gezelligheid en gemoedelijkheid. Kortom, een theaterspektakel met een zachte G!


Door de ligging naast de ingang van Kasteel Heeze, is uw bezoek aan Tapperij de Zwaan leuk te combineren met een rondleiding op Kasteel Heeze.

De rondleiding neemt u mee langs de belangrijkste bezienswaardigheden; unieke gobelins, een prachtig Romeins bad en authentiek ingerichte slaapkamers. U hoort over de geschiedenis van het kasteel en haar bewoners. De rondleiding is voor groepen op afspraak. Voor en na de rondleiding kunnen wij voor u een kopje koffie, gebak, borrel, lunch en diner verzorgen. De openbare rondleiding is van 1 mei tot 30 september op zondagmiddag om 14.00 uur en 15.00 uur en op woensdagmiddag om 14.00 uur.

Op loopafstand vind u ook Galerie de Beaux Arts. Dit statige herenhuis herbergt een prachtige galerie met zowel 18e en 19e antiquiteiten als moderne, hedendaagse kunst. Zeker een bezoek waard!

Aan de muur op een prominente plaats in ons cafe vindt u een steeds wisselend werk van Henri Hess, de bekende kunstschilder uit Geldrop. Schuin tegenover de Zwaan vindt u Atelier Hess met nog veel meer prachtige doeken in een idyllische expositieruimte met zinken vloer. Atelier Hess is op afspraak te bezoeken

Overnachten kunt u recht tegenover ons bij Hostellerie Vangaelen of bij een van de vele B&B's in ons dorp.